Mixtape.

Instagram

Django Wagner

Tracklist

Beschikbaar op

iTunes
HOME / PROGRAMMA / ARTIESTEN

Opgegroeid in een muzikale zigeunerfamilie

Er zijn artiesten, die in het rijke bezit zijn van een mooie, warme zangstem. Er zijn ook artiesten, die met heel veel gevoel kunnen zingen. Zij verstaan de kunst om emotie toe te voegen. Django Wagner combineert het beste van deze twee werelden. Bovenal is hij authentiek. Dat voel je onmiddellijk, wanneer je hem hoort zingen. Eigenlijk is dat heel logisch, vooral wanneer je zijn achtergrond kent.

Django Wagner groeide op in een echte muzikale zigeunerfamilie. Het zingen zat hem al vroeg in het bloed. Hij spreekt vier talen, waaronder Sinti. Django is zich zeer bewust van zijn herkomst. Hij draagt de geschiedenis van de Sinti in Nederland, die rond 1870 naar Nederland kwamen, met trots met zich mee. Als artiest verkeert hij in goed gezelschap, want de Sinti hebben uitmuntende muzikanten voortgebracht, zoals Django Reinhardt, Tata Mirando en het Rosenberg Trio.

In 2009 start Django zijn carrière met de single Kali, dat direct aan zijn roots refereert en dat hij opnam met Het Rosenberg Trio en zijn neef Martien (viool). Het was meteen zijn eerste hitsingle. Een schot in de roos. Het gelijknamige debuutalbum, dat meerdere hits opleverde, behaalde de gouden status. Nederland omarmde Django Wagner als zanger, maar ook als persoon. Zijn geheel eigen invulling van ‘het levenslied’, is authentiek en herkenbaar. Hij is een veelzijdige sfeermaker. Gevoelig en serieus op zijn tijd, maar hij is ook bijzonder goed in staat om een feestje te bouwen. Bijna moeiteloos krijgt hij de polonaise op gang en zet hij de kroeg op zijn kop.
 
Deze aangename mix vinden we ook terug op zijn in 2011 verschenen album Mijn Gevoel, die hij mede dankzij een aantal nieuwe hitsingles eveneens met een gouden award zag bekroond. Naast dit felbegeerde edelmetaal, volgde tevens erkenning vanuit de muziekindustrie in de vorm van een BUMA NL Award in de categorie ‘Beste Album’. Met het in 2012 verschenen album Als De Nacht… maakte Django een nieuwe stap. Meer nog dan voorheen leverde hij input aan bijna alle composities. Het album bevat ook het aanstekelijke duet met Frans Duijts, getiteld In Ons Café. Deze kroegenkraker was het vervolg op een kerstnummer dat hij – eveneens met Frans – opnam voor Radio NL in het kader van een actie ten bate van Stichting Doe Een Wens. Naar aanleiding van de release van Als De Nacht… wordt in Macedonië een complete special opgenomen, inclusief, clips, interviews en een kijkje achter de schermen. Deze special verscheen in 2013 op de DVD Django Wagner Als De Nacht…In Macedonië.

Mede naar aanleiding van het succes van Als de Nacht…, ontving Django eind 2012 de Zilveren Harp van Buma Cultuur. In 2013 ontving Django de Gulden Vedel, van de bond van Nederlandse Dansscholen, omdat zijn liedjes het meest gespeeld worden tijdens de danslessen. Bovendien kreeg hij dat jaar de BUMA NL Award in de categorie ‘Beste Zanger’.

Op 23 mei 2014 verschijnt een splinternieuw album, getiteld Samen…, waarop hij duetten zingt met onder meer Wolter Kroes, Sieneke, Antje Monteiro, Dennie Christian, Frans Duijts en Peter Beense. Daarnaast bevat het album een aantal solonummers, waaronder een cover van de klassieker Volare.
 
Deze bijzondere release en zijn lustrum viert Django donderdag 22 mei 2014 met een deel van deze collega’s tijdens zijn eerste, volledige, live concert in het Beursgebouw in Eindhoven. Hij wordt daarbij begeleid door een 32-koppige band onder leiding  van Jan Willem Rozenboom (Guus Meeuwis) en Marcel Fisser, aangevuld met de Paulus Schäfer band voor zijn bekende gypsyklanken.
 
Django: “Natuurlijk ben ik heel erg blij en trots op hetgeen de afgelopen vijf jaar tijd tot stand is gekomen. Succes is heerlijk. Maar het belangrijkste blijft voor mij toch het feit dat mensen enthousiast worden van mijn muziek en van mijn optredens. Er is echt niets mooier op deze wereld dan mensen een klein beetje geluk te bezorgen”.

Een deel van de fraaie registratie daarvan verschijnt in oktober 2014 op dvd. In maart 2015 volgt de bekroning van Samen… tijdens de jaarlijkse uitreiking van de Edisons. Zijn prijzenkast raakt ondertussen flink gevuld en niet alleen met edelmetaal.  Vrijdag 10 april 2015 beleeft Django een nieuw hoogtepunt, wanneer hij als één van de genodigden mag aanschuiven bij de ‘Uitblinkerslunch’ van Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima.
 
Django: “Het zijn de kersen op de taart natuurlijk, maar voor alles gaat het mij om de muziek en om mijn inmiddels zo trouwe aanhang. Fans zijn voor mij ontzettend belangrijk. Wanneer ik met mijn liedjes bezig ben, heb ik hen altijd voor ogen. Voor hen wil ik het beste uit mezelf halen. Hun waardering weeg ik op een goudschaaltje”.                                                                 
Met zijn uit duizenden herkenbare stemgeluid en zijn geheel eigen, authentieke stijl bezet Django Wagner al geruime tijd een unieke plek in de Nederlandse muziekwereld. Naast die indrukwekkende, warme stem is er de herkenbaarheid van ‘zijn’ gipsy sound. De accordeon, de viool en de klanken van de gipsy gitaar zijn altijd in de buurt, wanneer Django gaat zingen. Ook op zijn nieuwe album Emoties vervullen zij een hoofdrol. 
 
Maar Emoties is tevens een gevarieerd album met fraaie ballads en een aantal liedjes waarin sterke Latin-invloeden te beluisteren. Natuurlijk staat de succesvolle hitsingle Wij Met Z’n Twee (duet met Danny De Munk) erop en het aanstekelijke, eveneens op single verschenen Laat Me Lachen. Zeer opvallend is de up-tempo Want ’t Is Weer Weekend. Django heeft dit nummer namelijk ook opgenomen in het Sinti (zijn moedertaal) en aan het album toegevoegd als speciale bonustrack. Voor dit nummer wist Django het Koninklijk Zigeunerorkest Roma Mirando te strikken. Een bijzondere samenwerking met een al even bijzonder resultaat.
 
Django leverde een groot deel van de teksten voor het album zelf en wist zich daarbij en bij de productie ondersteund door zijn vaste team: Waylon van der Heijden, Frank van Weert en Adrie van den Berk. De muzikale omlijsting komt van de van zijn eerdere albums bekende muzikanten als Marcel Fisser, Stochelo Rosenberg, Goldfinger, Marijn van den Berg, Paulus Schäfer, Martijn De Laat, Allard Buwalda en Serge Bredewold. Django over deze samenwerking: “Ik werk veel met deze mannen. Het zijn stuk voor stuk toppers in hun vak. Zij tillen het geheel naar een hoog niveau en bovendien is het een genot om met ze te werken”.
 
Emoties mag een waardige opvolger van Mijn Muziek, Mijn Passie genoemd worden, het album dat Django vorig jaar zijn eerste nummer één album in de GFK Album Charts opleverde. 

TICKETS

Event: Familieavond
Event Sponsor: VSB Fonds
Datum: 31-8-2019
Tijd: 19:00 uur
Ticketprijs: € 16,00 // € 20,00

Video