Mixtape.

Instagram

John West

Tracklist

Beschikbaar op

iTunes
HOME / PROGRAMMA / ARTIESTEN

‘The hardest working man in show business’

Als de term ‘the hardest working man in show business’ nu zou moeten worden toegekend, zou John West kans maken op die geuzennaam. De Haagse zanger heeft zich sinds hij in 2006 op zijn 18e verjaardag de microfoon oppakte langzaam maar zeker ontwikkeld tot een gevestigde naam binnen het Nederlandse lied. Met visie en oog voor kwaliteit wil hij nog heel lang verder bouwen. Zijn vierde album Jij Bent Zo’n Mooie Vrouw is onderdeel van een langetermijnproject dat zich over dertien albums uit moet gaan strekken.

De muziek van John West onderscheidt zich in het volkse- en feestsegment altijd vanwege de zekere stijl en klasse die het in zich heeft en vooral de hoge kwaliteit. Zo ook op het vierde studioalbum, waarop hij uiteraard weer samenwerkt met Manfred Jongenelis. Het was tenslotte de samenwerking met Jongenelis die in 2010 leidde tot doorbraakhit Jouw Blik. “Ik ben altijd op zoek naar het hoogst haalbare. Elke keer weer, of het nu op mijn albums is of op de podia, wil ik de lat weer een stuk hoger leggen”, aldus John West. “Daarin ben ik absoluut ambitieus. Jouw Blik was de doorbraak. Op dat moment zag ik voor me dat ik letterlijk met elk volgend album verder bouw op de fundering die met die doorbraakhit is gelegd. Elk nieuw album krijgt als titel een regel uit het refrein mee. Dat zijn dertien regels en dertien is mijn geluksgetal. Dat moet zo zijn. Na de albums Jouw Blik, Jouw Stem en Jouw Glimlach Op Je Mond is het nu tijd voor Jij Bent Zo’n Mooie Vrouw. Uiteindelijk heb ik een collectie voor ogen die, als je alle albums naast elkaar in de kast hebt staan, een hele tekst vormt.”

In 2016 vierde John West zijn tienjarig artiestenjubileum. In die tien jaar is er veel gebeurd. Van de veelbesproken deelname aan de SBS-show Bloed, Zweet En Tranen tot de miljoenen views die zijn samenwerking met Lange Frans op YouTube trokken en van een gastoptreden bij de Toppers tot de eigen shows voor enthousiaste menigten. Door hard te werken, heeft hij enorm kunnen groeien. De periode na zijn jubileum stond in het teken van het oogsten. In 2017 kon John West maar liefst twee Buma NL Awards en een een gouden plaat voor Lekker Ding in ontvangst nemen. Zijn hit Wit Zwart was de meest gestreamde track in de categorie Nederlandstalig populair en tevens de meest gedraaide single in de Nederlandse horeca.

Hij eindigde het jaar met een gastoptreden in een volle Ziggo Dome tijdens het Muziekfeest Van Het Jaar. “Waar ik het meest trots op ben, is dat ik het allemaal zelf heb bereikt. Door hard te werken, door veel op te treden, door de juiste mensen om me heen te verzamelen en door altijd met veel aandacht met mijn vak bezig te zijn. Steeds een stapje verder gaan, steeds weer nieuwe mensen bereiken. Niet direct in de grootste zalen gaan staan en met veel stunt- en vliegwerk de kaarten proberen te slijten, maar gestaag de harten van de fans winnen. Zodat ik zeker weet dat áls ik ergens optreed iedereen daar met net zo veel passie voor mijn muziek staat als ik.”  

Die passie slaat ook over naar collega’s, die graag met hem willen werken. Op Jij Bent Zo’n Mooie Vrouw hebben naast Manfred Jongenelis onder meer Bram Koning en René Karst meegeschreven. Ook staat er een duet op met Danny Froger. “Ik vind duetten heel leuk om te doen, het geeft je eigen werk een frisse impuls”, zo vindt John. “Je kan door met mensen als Danny samen te werken muzikaal door blijven ontwikkelen en blijven verrassen.

Ook ben ik natuurlijk recent vader geworden en heb Bram Koning gevraagd daar een tekst over te maken, daar gaat het lied Mijn kleine wonder over. Het komt recht uit mijn hart en zou zomaar eens de Kleine Jongen voor de volgende generatie kunnen worden!”

Met de verzameling nieuwe nummers gaat John West eind 2018 op tour en daarmee werkt hij toe naar weer een groot eigen concert. “Ik ben voor mijn gevoel pas net begonnen. Mijn doel is duidelijk en dus heb ik nog heel wat albums te gaan. Jij Bent Zo’n Mooie Vrouw is mijn beste en meest gevarieerde album tot nu toe en een hele grote volgende stap in de lange carrière die ik voor ogen heb.”

TICKETS

Event: Goud & Fout!
Event Sponsor: Autocentrum van Vliet
Datum: 24-8-2019
Tijd: 20.00 uur
Ticketprijs: € 10,00 // € 13,00

Video