Mixtape.

Instagram

Woerdense VakantieWeek/Nieuws /Woerden weet hoe je een feestje moet vieren! Bedankt!

Nieuws

Woerden weet hoe je een feestje moet vieren! Bedankt!

De afgelopen week is het maar weer gebleken: Woerden weet nog steeds hoe er een feestje moet worden gebouwd. En jullie wisten ons als bezoekers ook massaal weer te vinden. Met in totaal zo’n 60.000 bezoekers is de Woerdense VakantieWeek weer op de kaart gezet. Met een lach en (inmiddels) een traan kijken we even terug op een fantastische week. 

Vrijdag: we zijn gestart

Op de vrijdag stonden we met z’n allen te trappelen om samen met jullie deze toffe week te openen. Woerdy en het Koninklijk Trio heette jullie welkom en de Lampionnenoptocht erna was een bonte stoet met prachtig versierde lampionnen en feestelijk verklede kinderen.

Zaterdag: op avontuur

De eerste zaterdag was een echt avontuur met de KidsAdventure; we zagen enorm veel kinderen zich uitleven op luchtkussens, hard racen met hun zeepkist en verkoeling zoeken bij de waterattracties. De dag werd afgesloten met het Feestcafé, waar Hugo Beijeman, Julia Helvoirt, Sven Versteeg, Jan Biggel, Yves Berendse, Senna, Wolter Kroes en Tino Martin er een groot feest van maakten. En Qmusic Foute Party vulde de tent met herkenbare zeer dansbare liedjes!

Zondag: stilzitten was geen optie

Vanwege de aanhoudende hitte was de Fiets- en Wandeltocht naar de ochtend verschoven. Ondanks de iets meer kilometers dan verwacht, waren beide tochten zeer geslaagd. Er kwamen dan ook veel goede antwoorden binnen. De middag stond bol van saamhorigheid en swingende muziek tijdens W-Celebrate, met optredens van goochelaar Elmar Hofstee en Gospel Boulevard o.l.v. André Bijleveld.

Maandag: zowel sportief als betoverend

Op de maandag wisten jullie weer massaal het veld te vinden tijdens de Sportochtend en Creatief XXL, waar jullie mee konden doen aan allerlei sportieve én creatieve activiteiten, waaronder de altijd populaire Kids Color Run. Wat een prachtige kleuren verschenen er op de shirtjes van de kinderen die ondanks de hitte lekker hard renden. De middag was betoverend te noemen dankzij het Sprookjesconcert on tour tijdens de Kidsmiddag. Daarnaast kwam Kikker een bijzondere dag met jullie vieren. De avond was gevuld met hilarische momenten, ontzettend veel cijfertjes en prachtige prijzen tijdens de SuperBingo. De vele mooie prijzen zijn er allemaal uitgegaan! 

Dinsdag: voor iedere smaak wat wils

De dinsdag begon traditiegetrouw zeer vroeg: al vóór 7.00 uur stonden de kinderen startklaar om een plekje te bemachtigen op het veld tijdens de Kinderrommelmarkt. Zolders, schuren en garages waren leeggetrokken zodat er genoeg verkocht kon worden. En goede handel is er gedreven! In de avond konden we genieten van veel (nieuwe) smaken op het veld tijdens Vermaak met Smaak. Restaurant De Woerdenaar is uiteindelijk met de Gouden Pagode 2022 naar huis gegaan… Gefeliciteerd! 

Woensdag: oud én nieuw komen samen

Op woensdag was het tijd voor het Penaltyschieten én kon er weer jacht gemaakt worden op verschillende “vossen” tijdens de Vossenjacht. Nieuw dit jaar was het Woerdylab, waar je mee kon doen aan een dj-workshop en je TikTok-dansmoves kon verbeteren. Vanwege het kletsnatte weer werd de Kinderbingo doorgeschoven naar de zaterdag. De Seniorenmiddag was een heerlijk feest dankzij Sherman en Willeke Alberti. In de avond lieten we ons verrassen door de muzikaliteit van Diederick Ensink, die in Diederick’s Debuut zijn kunsten liet zien op de vele instrumenten die hij speelt. Daarna was het tijd voor de Comedytrain met Roué Verveer, Kasper van der Laan, Alex Ploeg en Rayen Panday. Heerlijke humor, razendsnelle grappen en hilarische interactie met het publiek maakten de avond compleet.

Donderdag: grote namen op het veld

Tijdens deze ochtend konden de kleintjes tijdens de Mega Kids Show genieten van Woezel & Pip in hun Tovertuin en was ook Thomas de Stoomlocomotief van de partij. Daarna kon er heerlijk gesmuld worden van een pannenkoek tijdens het Pannenkoekenfestijn. In de middag ging het veld weer helemaal los met Max Wallin’, Frenna en Dansado & de Feestmeester tijdens FRESH! En toen moest de Popavond nog komen, met alleen maar grote namen; Navarone, Waylon, Davina Michelle en Di-rect op het hoofdpodium. Stuk voor stuk gaven zij een weergaloze show en trilde Woerden even op zijn grondvesten. In de tent kon je zelfs driemaal genieten van de Woerdense band The Veins. 

Vrijdag: spelen, spelen en nog eens spelen

De vrijdag is altijd een heerlijke dag om je energie kwijt te kunnen en vaak ook om af te koelen tijdens de Spelenkermis en Brandweerdag! Klimmen, glijden, springen, plonsen en waterspuiten waren ook deze editie de belangrijkste bezigheden. ’s Avonds was er genoeg gelegenheid om fanatiek mee te springen en helemaal uit je plaat te gaan tijdens het Dance Event. Op de beats van VJ Wendy, Divine, DJ Hardrix, Thom Bold, Dante Klein, Sick Individuals, Lucas & Steve én Darkraver beleefde Woerden een Dance Event als nooit te voren!

Zaterdag: het feest was niet te missen

Ben jij komen knuffelen, aaien en spelen met de dieren tijdens Dier en Plezier of zat jij met spanning in de tent te luisteren naar al die nummertjes tijdens de (verplaatste) Kinderbingo? In de middag kon je na de Sluiting aansluiten bij de Herrie-optocht, waar je zoveel mogelijk herrie moest maken. En dat hebben we geweten! De geheel uitverkochte Familieavond was met recht het slotstuk. Dankzij de optredens van Elske deWall, Berget Lewis, Mart Hoogkamer, Jeroen van der Boom, Ruth Jacott, Flemming, Thomas Berge, Xander de Buisonjé en Lee Towers (als speciale gast), allemaal begeleid door de Marcel Fisser Band, waren 8.000 man op het veld alleen maar aan het genieten. Stilstaan was geen optie! Dit jaar hadden we geen vuurwerk maar wel een spectaculaire lasershow, waarmee het feest compleet was.

Maar eerlijk is eerlijk, zonder jullie zou het geen feest geweest zijn. Een feestje bouwen de Woerdenaren samen! Heel veel dank voor jullie gezelligheid. Met elkaar genieten we nog even na van deze feestelijke week. Hou ook onze aftermovie in de gaten. Wij gaan ons snel opmaken voor een nieuwe editie, dus zet de volgende Woerdense VakantieWeek maar alvast in je agenda: 11 t/m 19 augustus. Tot dan!