Mixtape.

Instagram

Woerdense VakantieWeek/Nieuws /De 69ste editie van de Woerdense VakantieWeek gaat bijna beginnen!

Nieuws

De 69ste editie van de Woerdense VakantieWeek gaat bijna beginnen!

De 69e Woerdense VakantieWeek staat in de steigers, we mogen bijna weer los om heel veel Woerdenaren een fijne week te bezorgen. Er is wederom een prachtig dagprogramma in elkaar gezet en ook de line-up voor de avonden spreekt tot de verbeelding. Het thema “Diep in de zee” biedt genoeg inspiratie om uit te pakken.

Er gaan dit jaar wel wat zaken veranderen, sommige dienen om een en ander veiliger te maken, andere keuzes komen voort uit evaluaties, kostenbesparing of gewoon omdat het wettelijk moet. Het bestuur van de WvW heeft het volgende besloten:

 • Er is een iets andere indeling van het dagprogramma gedurende de week
  Hiervoor is gekozen om meer ruimte en tijd te maken voor activiteiten die meer publiek en ruimte vroegen ( bv de colorrun) en om alles logistiek nog wat beter te kunnen organiseren.
 • De consumptiemunten verdwijnen en er kan alleen nog maar met pin worden betaald (op
  een kleine kassa na overdag voor de kinderen die geen pinpas hebben )
  We moesten afscheid nemen van de oude consumptiemunten die in principe altijd maar 3 jaar geldig zijn (de mintgroene tot 2021), wegens corona zijn ze vorig jaar een extra jaar geldig gebleven. We hebben ervoor gekozen om geen nieuwe munten meer te laten produceren om diverse redenen:
  – geen rijen meer bij de muntverkoop bij binnenkomst
  – verschillende prijzen van de consumpties
  – beter voorraadbeheer en logistiek achter de bar
  – besparing van kosten op productie van de munten
  – besparing van kosten op de muntverkoop (kassa-units en betaalde kassamedewerkers)
  Het besluit om alleen met pin te betalen is genomen vanuit veiligheidsoverwegingen. We willen niet meer dat onze vrijwilligers van de commissie finance gedurende de week voortdurend op allerlei tijdstippen grote sommen contant geld in, op en rond het veld moeten vervoeren, tellen en afstorten.
  Overdag is er voor kinderen zonder pinpas een kleine kassa beschikbaar op het veld.
 • Overdag is het hele veld rookvrij tijdens de kinderactiviteiten
  Met dit besluit willen we als Woerdense VakantieWeek een bijdrage leveren aan een rookvrije generatie tijdens ons dagprogramma dat gericht is op kinderen.
 • We gaan werken met tokens, zodat we de plastic bekers in kunnen zamelen om te recyclen
  Dit besluit komt voort uit de nieuwe wetgeving die ons verplicht om vanaf 2024 geheel circulair te zijn en ook wij willen af van de bergen plastic op het veld, dat is niet meer van deze tijd. Inmiddels zijn vele festivals ons hierin voorgegaan en komend jaar zullen we hier voor het eerst ook bij de WvW ervaring mee gaan opdoen zodat we in 2024 volledig kunnen voldoen aan de wetgeving en boetes
  voorkomen.

Bovenstaande veranderingen hebben ook geleid tot aanpassingen op de website waarin ook alle overige informatie en de huisregels staan. Kijk voor meer informatie op www.vakantieweek.nl

Wij realiseren ons als Bestuur van de Stichting Woerdense VakantieWeek dat het even wennen zal zijn deze veranderingen en we hopen op uw begrip hiervoor. Natuurlijk evalueren we ook tijdens en na de week waar het beter kan. Goede tips zijn altijd welkom. Ons enige doel is om Woerden een mooie week te bezorgen met dank aan alle sponsoren, vrijwilligers en enthousiaste bezoekers.

Laten we er met elkaar weer een fantastische week van maken. Koop je kaarten op tijd! Wij zijn er (bijna) klaar voor en we zien u graag op het veld vanaf 11 augustus voor de 69e Woerdense VakantieWeek!

Bestuur Woerdense VakantieWeek
Hester, Danny, Heleen, Jos en Raymond